Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος

Μετά την εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών εξηφανίσθη κι' ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αποκαλείται απ' το δεξί του χέρι (Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης) "π......ς" και ο ίδιος τον αποκαλεί "μ......α" γιατί πιστεύει ότι η σκευωρία των στημένων διώξεων κατά της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα τους δώσει ποσοστά 20% αντί 2%.

Η "ταμπακιέρα" είναι φυσικά η λεηλασία των ψήφων της Χ.Α. απ' τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να στηθεί ανάχωμα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και η απρόσκοπτη διακυβέρνηση της χώρας απ' τη συγκυβέρνηση της καταστροφής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ομολογείται ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας (Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου) στη δικαστική εξουσία για την προφυλάκιση εκλεγμένων βουλευτών και την θεώρηση της Χ.Α. ως εγκληματικής συμμορίας μέσω ενός βουλεύματος 8 σελίδων με τη χρησιμοποίηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκαν, αλλά ακόμη χειρότερα δικαιολογήθηκαν ως παιχνίδι παρέμβασης και επικοινωνίας της Κυβέρνησης με το νεοφασιστικό μόρφωμα, προκειμένου ν' αποφευχθεί μια Κυβέρνηση της Αριστεράς. Στοιχειώδης πολιτική ευθιξία θα επέβαλε την άμεση παραίτηση του Πρωθυπουργού και των εμπλεκόμενων Υπουργών και την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Πλην, όμως, αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες που λειτουργούν οι θεσμοί και η Δημοκρατία. Εδώ στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" ο παχυδερμισμός, ο μιθριδατισμός, η ιδιοτέλεια και η κουφότητα της πολιτικής εξουσίας που αγγίζει τα όρια του φασισμού και διαπλοκής αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο και πρακτική.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου