Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ιδού η ευκαιρία

Παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες των καθεστωτικών τηλεδημοσιογράφων και των διαπλεκόμενων  συγκροτημάτων του τύπου (Βήμα, Νέα, Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Mega, Σκάι κ.ο.κ.) να υποβαθμίσουν τη σημασία του διαλόγου μεταξύ του πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που είδε το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν αβίαστα πλέον κάποια συμπεράσματα που δύσκολα μπορούν ν' αμφισβητηθούν.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ήταν μέχρι χθες ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, το Νο 2 αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, το δεξί του χέρι και ο άνθρωπος που βρισκόταν πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στον κ. Σαμαρά. Είναι απολύτως έωλο το επιχείρημα της κυβέρνησης που έσπευσαν να διατυμπανίσουν απ' την πρώτη στιγμή και οι παπαγάλοι-τηλεδημοσιογράφοι ότι ο κ. Μπαλτάκος δρούσε ανεξάρτητα χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας μάλιστα αναπτύξει μια προσωπική πολιτική στρατηγική.

Δεν χωρά αμφιβολία από την ανάγνωση της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας και όσα δήλωσε και ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος μετέπειτα, ότι η κυβέρνηση συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή. Όπως δήλωσε εξάλλου και ο κ. Κουβέλης, ο εξ' απορρήτων του πρωθυπουργού είχε απειλήσει τη ΔΗΜΑΡ, όσο εκείνη βρισκόταν στην κυβέρνηση, ότι η Ν.Δ. μπορεί να κυβερνήσει και με την Χ.Α. Η ακροδεξιά στροφή της Ν.Δ. ίσως να μην έγινε φανερή όταν υιοθετούσε την ατζέντα της Χρυσής Αυγής (βλ. στρατόπεδα συγκέντωσης, απόσυρση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου κλπ), όμως επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Κι' όλα αυτά λόγω του προσωπικού πολιτικού καιροσκοπισμού του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, να λεηλατήσει τις ψήφους της Χ.Α. και ν' ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτήν, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος. Θα ήταν μικρό το κακό αν το μοναδικό πρόβλημα αποτελούσαν τα επαίσχυντα πολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια πολιτικών του διαμετρήματος του Αντώνη Σαμαρά και των ομοίων του. Ο κ. Μπαλτάκος ωστόσο, συνομολογεί στην ουσία παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας και δη του ιδίου του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στη δικαστική, προκειμένου να εξοντωθεί πολιτικά η Χ.Α. επειδή κόβει ψήφους από τη Ν.Δ!

Φυσικά, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι όσα αποκαλύφθηκαν και όσα θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια, δεν θα εμποδίσουν την απόδοση δικαιοσύνης για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις στελεχών, βουλευτών και μελών της Χ.Α., πολλές εκ των οποίων είναι ευρύτερα γνωστές και δημοσιοποιημένες (δολοφονία Παύλου Φύσσα, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί σε μετανάστες και άλλους κ.ο.κ.). Όποιος διαπράττει κάποιο αδίκημα υπάρχει ποινική νομοθεσία για ν' αντιμετωπισθεί. Δεν γνωρίζουμε αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι μέλη και στελέχη της αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών. Για όλα αυτά όμως θ' αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Την Χ.Α., ως πολιτική οντότητα, δεν την αντιμετωπίζεις ποινικά. Την αντιμετωπίζεις πολιτικά. Εκτός αν ηγείσαι ή μετέχεις μιας κυβέρνησης υπόδουλης και έρμαιο της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας που υπηρετεί τα συμφέροντά της και όχι το λαϊκό συμφέρον. Εκτός αν σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει. Εκτός αν δεν διαθέτεις πολιτική αξιοπρέπεια και είσαι πολιτικός νάνος και άρα δεν μπορείς ν' αντιμετωπίσεις τη χυδαία για μια Δημοκρατία εμφάνιση του νεοφασισμού, τον οποίο γεννάς και γιγαντώνεις εσύ ο ίδιος καθημερινά με την πολιτική σου. Εκτός αν βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου και νομίζεις πως θα κυβερνάς μια ζωή με τα χρεωκοπημένα κανάλια της διαπλοκής που ασκούν καθημερινά τρομοκρατία σε βάρος των πολιτών. Εκτός αν είναι αδύνατο να κυκλοφορήσεις στο δρόμο και ν' ακούσεις τους πολίτες σου που θα έπρεπε να υπηρετείς και έχεις πιστέψει μέχρι και συ ο ίδιος εν τέλει, ότι η αλήθεια είναι αυτή που παρουσιάζει ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε και ο Ευαγγελάτος και οι άλλοι ακροδεξιοί που έχεις περισυλλέξει στο Μαξίμου.

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου όπου λειτουργούν οι θεσμοί και η Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση μετά από μια τέτοια αποκάλυψη. Η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Σ' αυτήν όμως εδώ τη χώρα, όπου η Δημοκρατία έχει καταρρεύσει και επίσημα τα τελευταία 4 χρόνια με την επιβολή εξοντωτικών οικονομικά και κοινωνικά μνημονίων και την ολοκληρωτική παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, σ' αυτήν εδώ τη χώρα έχεις το προνόμιο να εμφανίζεται δύο ημέρες αργότερα ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και να δηλώνει πως όποιος ζητά την παραίτηση της κυβέρνησής του ή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής ταυτίζεται με την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής!

Η Ν.Δ. είναι ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο ακολουθεί την πορεία του ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός αρχηγός της την οδηγεί σε πλήρη αφανισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μετά τις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα σημάνουν και την αντίστροφη μέτρηση για τη σημερινή καταστροφική συγκυβέρνηση, η Ν.Δ. θα έχει την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι που θα της απομείνουν δηλαδή θα είναι μόνον οι πελάτες της και όσοι απειλούνται με διανοητικές παθήσεις. Για να μην μιλήσουμε για τον ιδρυτή της Ν.Δ., τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κατηγορούνταν για σοσιαλμανία, πέντε χρόνια νωρίτερα πολιτευτές σαν τους κυρίους Μπαλτάκο, Κρανιδιώτη, Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη κ.ο.κ. δεν θα περνούσαν ούτε έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια είναι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες αυτής της χώρας μπαινοβγαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ακροδεξιό κατάντημα της Ν.Δ. δεν θα μας προκαλούσε καμία εντύπωση, ούτε και θλίψη, αν δεν αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο για την κοινωνία, το λαό και την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Ίσως ήρθε η ώρα ν' αναλάβει ο κάθε πολίτης τις ευθύνες του. Ας απομακρύνουμε τους "σωτήρες", όπως αυτοαποκαλούνται ξεδιάντροπα και ας σώσουμε εμείς τους εαυτούς μας και τη χώρα απαιτώντας ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Με τον όρο φυσικά να μην κινδυνεύσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης και χρεωκοπήσουμε και μας πάρουν και το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου