Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προπαγανδίστε όσο θέλετε, την Κυριακή πέφτετε...

Μετράτε αντίστροφα...
Ο πρώτος γύρος τελείωσε. Τα κανάλια νίκησαν. Ζήτω οι ανεξάρτητοι πασόκοι και οι καπελωμένοι νεοδημοκράτες! Γενικό συμπέρασμα: στην Αθήνα οι πολίτες βιώνουν περισσότερο την κρίση γι' αυτό κι έχουν ξυπνήσει. Στην επαρχία...ακόμα μαύρα μεσάνυχτα. Αυτό δείχνει η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κι η έγκριση των μνημονίων από την επαρχία!

Αυτό που συμβαίνει με τα κανάλια είναι πια κωμικό. Παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που δίνουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με πέντε μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, ώστε την Κυριακή που θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μία ή δύο μονάδες να λένε ότι "έπεσαν τα ποσοστά του, δεν ανταποκρίθηκε η κοινωνία στον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για καθαρό μήνυμα" και λοιπές μπούρδες. Σε κάτι παρόμοιο στόχευε και η πρωτοφανής "αστοχία" των exit polls.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να χαίρεται αλλά όχι να επαναπαύεται. Μετά την μεταπολίτευση είναι η πρώτη φορά που υποψήφιοι της ΝΔ μένουν εκτός δεύτερου γύρου στην περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθήνας. Αυτό από μόνο του είναι μια πανωλεθρία για τη ΝΔ. Στην πρωτεύουσα, που έχει υποστεί το μεγαλύτερο κακό από τις πολιτικές των μνημονίων, οι πολίτες μαύρισαν την Κυβέρνηση και έριξαν το πρώτο χαστούκι στη ΝΔ. Δούρου και Σακελλαρίδης νίκησαν τις δημοσκοπήσεις, την εκπομπή του Πρετεντέρη, την προπαγάνδα και οι πολίτες τους στηρίξανε ηχηρά. Κατά τα λοιπά, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ανέδειξε νικητές και σε άλλους δήμους και περιφέρειες της χώρας, δεν πρέπει να χαίρεται για την χαμηλή ανταπόκριση από την επαρχία. Ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας και η συνεπαγόμενη αδυναμία αντίστασης αυτών των ανθρώπων στην προπαγάνδα που ασκείται στην τηλεόραση είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους εξακολουθεί η επαρχία να στηρίζει τα μνημόνια. Όπως και το ότι στην επαρχία η ζωή είναι φθηνότερη και με 300 ευρώ ζουν βασιλικά.

Για την ήττα της ΝΔ ήδη έχει ξεκινήσει η μουρμούρα γύρω από τους τραγικούς χειρισμούς του Σαμαρά. Κατ΄αρχάς, και ιστορικά είναι ειδικός στις διασπάσεις ο Σαμαράς. Η στήριξη Σπηλιωτόπουλου και Κουμουτσάκου για τον δήμο και την περιφέρεια αντίστοιχα ήταν προσωπική επιλογή του Σαμαρά. Η συντριβή τους που άφησε τη ΝΔ νικημένη κατά κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτός δεύτερου γύρου για πρώτη φορά βαρύνει τώρα τον Σαμαρά.

Εκτός αυτού στη ΝΔ η ήττα δεν είναι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και από την Χρυσή Αυγή. Η ποινική δίωξη της ΧΑ αποδείχτηκε "μπούμερανκγ" για τον Σαμαρά. Οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι τους οποίους στόχευσε να επαναπατρίσει ο πρωθυπουργός απέδειξαν ότι προτιμούν την αυθεντική ακροδεξιά και όχι την μαϊμού δίνοντας στον Κασιδιάρη ποσοστό πάνω από 16%. Πάντως, η τηλεοπτική επαναφορά και προβολή του Καρατζαφέρη τις τελευταίες μέρες στα κανάλια, υποψιάζομαι πως είναι ένα ακόμα χαρτί του Σαμαρά να πάρει ψήφους από την ΧΑ πίσω στον ΛΑΟΣ κι από κει έπειτα με κόλπα τύπου "σε βάζω στην κυβέρνηση ξανά" να επαναφέρει την αγαπημένη ακροδεξιά του στη ΝΔ. Καημένε Αντώνη: να λύσεις το μεταναστευτικό ήθελες κι έφερες την ΧΑ και τώρα τρέχεις να την μαζέψεις και δεν φτάνεις!

Σε αυτό συνέβαλε κι ένας  ακόμη εσφαλμένος χειρισμός του Σαμαρά. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι σιχαίνεται τα δημοψηφίσματα (όχι μόνο στην περίπτωση με το σκάνδαλο Μπαρόζο και τα όσα έγιναν στις Κάννες το 2011) και το απέδειξε και παραμονή των δημοτικών εκλογών. Με εγκυκλίους τελευταίας στιγμής και επιστολές εκβιασμού ουσιαστικά μέσω Μιχελάκη προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα που έστησαν οι Θεσσαλονικείς έξω από τις κάλπες των δημοτικών εκλογών. Η κοινωνία νίκησε, ο Σαμαράς εκτέθηκε όπως κι ο Μιχελάκης και οι πολίτες της συμπρωτεύουσας είπαν "όχι" κατά 98% στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ο αστείος πια και πρώην ισχυρός πολιτικός ανήρ, ο Βενιζέλος, επιτέθηκε όπως αναμενόταν στην διακαναλική του συνέντευξη στον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε πάλι τα εκβιαστικά διλήμματα περί αποχώρησης από την κυβέρνηση και πολιτικής ανωμαλίας σε περίπτωση που δεν ψηφίσει ο κόσμος την Ελιά. Στην επαρχία μπορεί να τα καταφέρετε. Αλλά οι πολίτες που δεν εκβιάζονται και δεν είναι αμόρφωτα όντα πασοκικής ανατροφής θα σας μαυρίσουν. Ο Βενιζέλος ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο, ξαφνικά εμφανίστηκε να καπελώνει οποιονδήποτε "ανεξάρτητο" υποψήφιο πήγε στον δεύτερο γύρο και δεν είναι της ΝΔ. Μέχρι και εξώδικα τους είχαν στείλει, πάντως, προεκλογικά, ορισμένοι υποψήφιοι για να μην βάλουν δίπλα στα ονόματά τους στην τηλεόραση πράσινο ή μπλε χρώμα και πάρουν χαμπάρι οι πολίτες την "ανεξαρτησία" τους.

Πάντως, είναι λυπηρό το γεγονός ότι πλέον εμφανίζεται μια νέα επιδημία. Ασθενείς πασόκοι που ντρέπονται να πουν ότι ακόμα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν Ελιά και νιώθουν εντάξει με την συνείδησή τους. Πραγματικά, προτού αποδημήσουν εις Κύριον οι εν λόγω ασθενείς, δεν διακρίνεται θεραπεία στον ορίζοντα γι' αυτούς. Ανησυχητικό, βέβαια, είναι πως οι έλληνες στήριξαν και τον "μπερλουσκονισμό" σε Βόλο και Πειραιά.

Τί γίνεται με τους Έλληνες πια; Είναι δυνατόν σε μια χώρα με τα προβλήματα της Ελλάδας να ψηφίζει το 40% των πολιτών μόνο; Είναι δυνατόν; Δηλαδή, αν δεν πιστεύουν όσοι δεν ψήφισαν ότι μπορούν να αλλάξουν κάτι με την ψήφο τους, με τί περιμένουν να φτιάξουν τις ζωές τους; Είναι άλλο να είσαι ιδεολογικά απολιτίκ που είναι σεβαστό, κι άλλο να μην ψηφίζεις γιατί πιστεύεις ότι όλοι είναι ίδιοι ή γιατί πήγες για καφέ και δεν πρόλαβες! Προφανώς, δεν πιστεύει κανείς ότι με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει άμεσα η ζωή μας. Όμως, πώς αφήνεις τόσο αδιαμαρτύρητα την τύχη σου στον Βενιζέλο και στον Σαμαρά;

Τα ΜΜΕ έχουν καταντήσει τσαμπουκαλεμένα φερέφωνα κυβερνητικής υποστήριξης. Η "μονταζιέρα" λειτουργεί ακόμα. Το βράδυ των εκλογών στον ΑΝΤ1 αφηναν επίτηδες λάθος υπότιτλο για πάνω από πέντε λεπτά που ανέγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σε περισσότερες περιφέρειες από όσες είχε χάσει στην πραγαμτικότητα και παρά την παρέμβαση ενός καλεσμένου από το πάνελ διορθώθηκε πολύ μετά το "λάθος". Ο Ομπάμα, επίσης, διέψευσε ότι είπε "με τον Σαμαρά η Ελλάδα βλέπει φως στην άκρη του τούνελ" όπως τον παρουσίαζε να λέει το προεκλογικό σποτ της ΝΔ τονίζοντας ότι πρόκειται για μοντάζ αφού ο ίδιος εξέφρασε διαφορετικά με την μορφή υπόδειξης την ως άνω κουβέντα, κάτι δηλαδή περίπου τέτοιο "οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ μέσω των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης". Τέλος, το Έθνος της Κυριακής (σύμφωνα με δημοσίευμα της "Αυγής") έκανε λάθος σε τρεις δήμους σχετικά με το ποιους υποψηφίους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αναφερόταν ότι στον Δήμο Νέας Σμύρνης στηρίζει τον Γ. Κουτελάκη αντί του Π. Πάντου, στον Δήμο Κορυδαλλού τον Γ. Μελά αντί της Κ. Κυλάκου και στον Δήμο Χανίων τον Τ. Βάμβουκα αντί του Γ. Σαρρή.

Αυτά από τον πρώτο γύρο.
Την Κυριακή, πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν έχουν την κοινωνική νομιμοποίηση να συνεχίσουν να εφαρμόζουν μνημόνια και να ξεπουλάνε τα φιλέτα της χώρας το ένα μετά το άλλο χωρίς νόμιμους διαγωνισμούς και σε πολύ χαμηλότερη από την πραγματική τους αξία. Να βάλουμε τέλος στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και στην αυτοδιοίκηση και να αναδείξουμε στην ευρωβουλή αυτούς που θα παλέψουν να τελειώσει η λιτότητα και δεν θα υπακούουν απλώς σε εντολές.

Αν σας αρέσει να σας κυβερνά ο Βενιζέλος και να σας αναπτύσσει ο Σαμαράς καθώς και να σας περιθάλπει ο Άδωνις με τα μνημόνια, τότε δεν έχετε παρά να υπογράψετε και σεις τα μνημόνια. Διαφορετικά, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

frustra sed prudenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου