Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τελικά ποιός φταίει για την σταθερότητα της Χρυσής Αυγής;

Κάθομαι και παρακολουθώ τις διακαναλικές όσο μπορώ (γιατί συχνά ανακατεύομαι με αυτά που ακούω) και παρατηρώ πως σε όλες τις συνεντεύξεις οι πρόεδροι των κινημάτων-κομμάτων ζητούν από τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή. 

Δεκτό και συμφωνώ και εγώ. Είναι ένα φασιστικό μόρφωμα, μία συμμορία από νεοναζιστές, από αμόρφωτους τραμπούκους κ.λ.π. (σας αφήνω να συμπληρώσετε ότι χαρακτηρισμό θέλετε). Πώς γίνεται λοιπόν να έχει τόσο μεγάλο ποσοστό αποδοχής;

Δύο σενάρια υπάρχουν είτε μας αρέσει είτε όχι. Το ένα είναι λίγο ουτοπικό βέβαια, αλλα ας το καταγράψουμε. Οι Έλληνες ειναι όλοι κρυφοφασιστόμουτρα και περίμεναν όλοι μαζί συνεννοημένοι μετά από χρόνια για να κάνουν την «επανάστασή» τους. Ειδικά δε, έχουν μετακομίσει οι περισσότεροι στις περιοχές Κολοκυνθούς-Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Πετραλώνων και Αγίου Παντελεήμονα για να μην νιώθουν μοναξιά και για να τραπεζώνει ο ένας το άλλον περνώντας καλά και βλέποντας ταινίες του Χίτλερ. Όπως θα καταλαβαίνετε και εσείς, αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις ταινίες.

Το άλλο σενάριο είναι ότι απλά ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολήθηκε με τα ζητήματα που ταλανίζουν αυτές τις περιοχές, ΚΑΝΕΙΣ δεν έπεισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι η λύση, παρά μία γάγγραινα που όσο εξαπλώνεται, τόσο πιο πολλά μέρη της κοινωνίας σαπίζει. Και δεν ασχολήθηκε ΚΑΝΕΙΣ γιατί απλά δεν τους νοιάζει! Το μόνο που τους ενδιαφέρει (όλους) είναι πόσες ψήφους θα μαζέψουν στο τέλος της ημέρας και αυτό το δήθεν ενδιαφέρον, δηλαδή η αδιαφορία, είναι που κινεί τους συμπολίτες μας σε αυτή την διέξοδο. Όχι δεν θα αναθεματίσω κανένα παππού και καμία γιαγιά που τους ψηφίζει, κανένα πιτσιρικά που πράττει το ίδιο, ακόμα και για αυτό φταίνε οι "σωτήρες" μας. Οι ηθικοί αυτουργοί ακόμα και για αυτό είναι οι καρεκλοκένταυροι που μας διοικούσαν τόσα χρόνια μέχρι σήμερα. 

Τώρα βέβαια θα με ρωτήσετε ποιά είναι η λύση. Και εδώ είναι που γίνονται τα πράγματα ακόμα χειρότερα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ λύση δεν υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα. Γιατί αν υπήρχε, τότε όλος ο αγανακτισμένος κόσμος θα είχε στηρίξει την προσπάθεια στην οποία θα ένιωθε και θα πίστευε ότι πράγματι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα. Και μετά ως δια μαγείας οι κρυφοφασίστες Έλληνες θα γίνονταν ξανά φυσιολογικοί, η Χρυσή Αυγή θα γύρναγε στα γνώριμα λημέρια των υπονόμων όπου και βρισκόταν τόσα χρόνια και οι ψευτοσωτήρες θα έκλειναν θέση σε ελικόπτερο ώστε να γλιτώσουν από την κατακραυγή του κόσμου.

Μέχρι να βρέθει όμως μία λύση, ας μαυρίσουμε τους νεοναζιστές και ας υποστηρίξουμε έστω κάποιους, οι οποίοι δεν έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη μας (τουλάχιστον όχι ακόμα). Ας ακολουθήσουμε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι: Το μη χείρον βέλτιστον, δηλαδή ας διαλέξουμε κάποιον που ίσως μας προκαλέσει το μικρότερο κακό μέχρι επιτέλους να βρεθεί κάποιος πραγματικά ΑΞΙΟΣ.

Του Δημήτρη Ζάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου