Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

«Αριστερά και ναζί, πάνε μαζί»;

Ο Σίμος Γκεμπελίκογλου
Η κυβέρνηση των Μπαλτάκων σε συνεργασία με τα χρεωκοπημένα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής επιχειρεί να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, φοβούμενη ότι εκτός από τις ευρωεκλογές, θα χάσει και τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αθήνα. 

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα στηρίζει τη Ν.Δ., χωρίς η κυβέρνηση να καταγγείλει την επίσημη στήριξη που λαμβάνει από την Ακροδεξιά. Όσο πλησιάζει η μέρα των ευρωεκλογών, τόσο μεγαλώνει ο πανικός της κυβέρνησης, η οποία επιστρατεύει κάθε μέσο προκειμένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακάλυψε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μία μέρα μετά τους χαρακτηρισμούς του Α. Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "χαϊδεύει τ' αυτιά των κουκουλοφόρων", αναφέρει πως "το κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο. Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά".

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο»…

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. «Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χ.Α. έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Τα ανοίγματα, πλειάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, προς όσους ψήφισαν τους χρυσαυγίτικους συνδυασμούς που δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, προκαλούν την οξεία αντίδραση της κυβέρνησης που καταγγέλλει απόπειρα για «ανίερη συμμαχία με τους νεοναζί».

Δεν είναι τυχαίοι ως προς αυτό οι υψηλοί αντιφασιστικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη περιοδεία του στην Κρήτη, εξαπολύοντας μύδρους κατά των οπαδών του ναζισμού, αλλά και καταγγέλλοντας την ανοχή απέναντί τους που επιχειρείται για ψηφοθηρικούς λόγους (ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ)!

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση για την 73η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, από ένα συμβολικό πεδίο μάχης στη διάρκεια της ναζιστικής εισβολής στη Μεγαλόνησο, το αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο πρωθυπουργός, τόνισε: «Προσβάλλουν τη μνήμη όλων αυτών των ηρώων τα φαντάσματα τα αποκρουστικά που θαυμάζουν τους χειρότερους τυράννους της χώρας μας. Η κρητική γη τους κατάπιε, σε αυτή τη γη ο φασισμός δεν πιάνει».

Ο αγώνας του Αντώνη Σαμαρά κατά των ναζιστών


Προφανώς στην κυβέρνηση των μαυρογιαλούρων και των Μπαλτάκων, με τις 770.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 7 χρόνια και με το αναπτυξιακό δήθεν σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός 3 μέρες πριν τις ευρωεκλογές (3 μέρες πριν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει λόγο για Συνταγματική Αναθεώρηση - τόσο σοβαρά αντιλαμβάνεται τους συνταγματικούς θεσμούς, ως προεκλογικά πυροτεχνήματα για τους ιθαγενείς), κρίνοντας εξ' ιδίων τ' αλλότρια θεωρούν ακροδεξιούς και ναζιστές το σύνολο των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι ίδιοι με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να γιγαντώνουν αυτό το μόρφωμα.


Μετά το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή ουδείς δικαιούται να ισχυρισθεί και ως χάνος να ψελλίσει "δεν ήξερα, δεν είδα, δεν πρόσεξα, δεν κατάλαβα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου