Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή στο 2012


Απύθμενο πολιτικό θράσος και ασύλληπτα καραγκιοζιλίκια από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια πρωτοφανή παρέμβαση στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις σε συνέντευξή του στην δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Ενώ επί της ουσίας παραδέχεται πως γνώριζε για την ευνοϊκή φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών στο Λουξεμβούργο του οποίου ήταν πρωθυπουργός, ζημιώνοντας κράτη-συμμάχους μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα, έρχεται τώρα να προτρέψει τους Έλληνες να μην ψηφίσουν λάθος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο Γιουνκέρ αρνείται πως είχε ο ίδιος κάποια ανάμειξη στις συμφωνίες με τις πολυεθνικές, ώστε αυτές να φοροαποφύγουν στη χώρα του σώζοντας δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά παραδέχεται πως ήταν συχνά σε επαφή και διαπραγματεύσεις με πολλές από τις μεγάλες εταιρείες για φορολογικά ζητήματα, χωρίς όμως να συζητά επιμέρους φορολογικές διευκολύνσεις.

Ερωτώμενος από τον Guardian αν έχει πληγεί το πολιτικό του προφίλ από το σκάνδαλο Lux Leaks, o Λουξεμβούργιος πολιτικός απάντησε: "Προσωπικά δε νιώθω “τραυματισμένος” καθώς ξέρω τί έκανα και τί όχι. Αλλά δεν είμαι αφελής, ούτε ηλίθιος. Πρέπει να πορευτώ στο εξής με τη βεβαιότητα ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη θα έχουν αμφιβολίες για το ήθος του νέου προέδρου της Κομισιόν. Πρέπει να ζήσω με αυτό", είπε ο Γιουνκέρ. Με άλλα λόγια, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου