Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αριστερά ή Δεξιά;

Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την κατάργηση της διαίρεσης σε μνημονιακούς κι' αντιμνημονιακούς το δίλημμα των εκλογών είναι πλέον Αριστερά ή Δεξια;

Κύρια δύναμη της Αριστερας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκλίνουσες δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ εξαιρώντας το σταλινικό ΚΚΕ και την νεοσταλινική ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και τα λοιπά γκρουπούσκουλα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βγαλμένα μέσα απ' τα εγχειρίδια του Μαρξισμού χωρίς καμία επαφή με τη ζώσα πραγματικότητα. Το ΠΟΤΑΜΙ δεν μπορεί να πατά με το ένα πόδι δεξιά και το άλλο αριστερά. Οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Η Δεξιά επιχειρεί να παλινορθωθεί παρά το έλειμμα ηγεσίας, την αυτοκριτική για τα καταστροφικά χρόνια 2004-2009, τις πελατειακές και τις συντηρητικές εμμονές με εξαίρεση τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

Αυτό είναι το δίλημμα κι' οφείλει ο καθένας και η καθεμία να πάρει μια ζυγαριά και να ζυγίσει τα 40 χρόνια με τους 6 μήνες διακυβέρνησης και να καταλήξει νηφάλια στα συμπεράσματά του, αφού πρώτα διαπιστώσει ότι η μία πλευρά της ζυγαριάς με τα 40 χρόνια νεοφιλελεύθερης εξουσίας είναι στον πάτο κ' οι 6 μήνες συγκυβέρνησης Αριστεράς Δεξιάς στον αέρα.

Ψήφο, λοιπόν, στις 20/9/2015 στον ΣΥΡΙΖΑ για την ελπίδα και το μέλλον.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου