Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν το ΠΑΣΟΚ βγάζει "ηγέτες"...

Με ένα βιβλίο με τον τίτλο «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση» ο Ανδρέας Λοβέρδος δρομολογεί την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κινήματος για την ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας και την επανίδρυση της Κεντροαριστεράς ευρύτερα, όπως λέει. 

Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέδρου αποτελεί ένα μανιφέστο που θα οδηγήσει σταδιακά στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και βάζει οριστικά σε τροχιά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αφού ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του Κινήματος, με απήχηση στην κοινωνία. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες που θα στηρίξουν τον κατά τ' ανωτέρω πολιτικό χώρο θα στηρίζουν ένα κίνημα της Κεντροαριστεράς που θα τεθεί οριστικά έξω και εναντίον των παρασιτικών, αντιαναπτυξιακών και βαθύτατα συντηρητικών πολιτικών του παρελθόντος» γράφει ο πρώην υπουργός. Σε άλλο σημείο του βιβλίου του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνει : «Η αναμονή μου λαμβάνει τέλος και η πίστη μου σε αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη».


Η δική μας πίστη σε αυτό που ετοιμάζεται να κάνει ο κ. Λοβέρδος είναι εξίσου ακλόνητη. Ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε την καταστροφή του συστήματος υγείας και ευθύνεται αποκλειστικά για το ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι τραβούν τα "μύρια όσα" για να πάρουν τα φάρμακά τους, ο άνθρωπος μέσω του οποίου στήθηκε μία ολόκληρη προεκλογική πλεκτάνη τρομοκράτησης των πολιτών περί αδυναμίας αγοράς φαρμάκων από το κράτος σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του υποτιθέμενου κλίματος αβεβαιότητας, αυτός ο ίδιος άνθρωπος με τεράστια υπουργική καριέρα στο χώρο της υγείας, όπου όλοι μας τον ευγνωμονούμε για την αναμόρφωση των νοσοκομείων και την εξέλιξη της παροχής δωρεάν περίθαλψης, καθώς ό,τι και να κάνουμε πλέον σ' ένα νοσοκομείο η πληρωμή "συνδρομής" είναι αναγκαία, αυτό το τέρας της πολιτικής τώρα θα ηγηθεί μιας νέας ριζοσπαστικής Κεντροαριστεράς.

Μα τί στο καλό γίνεται στο ΠΑΣΟΚ; Ο ΓΑΠ κατέστρεψε τις ζωές μας, έβαλε τη χώρα στο μαντρί του ΔΝΤ και μετά κινήθηκε για την ίδρυση μιας σχολής πολιτικών (για να βγάλουμε κι άλλους εθνοσωτήρες) και ακόμα δίνει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο μιλώντας για την αναγκαιότητα νέων, ριζοσπαστικών λύσεων στην Ευρώπη.

Ο Λοβέρδος, που υπονόμευε τακτικά την κυβερνητική πολιτική και έσπειρε μαζί με άλλους πολλούς το κλίμα διχασμού στο ΠΑΣΟΚ, τώρα αυτοβαφτίζεται ηγέτης ενός νέου κόμματος της ανανεωτικής κεντροαριστεράς.

Δηλαδή πώς το βλέπουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ, αντί να εξαφανιστούν από τη δημόσια και πολιτική ζωή μετά τα κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα που διέπραξαν θα γίνονται όλοι ηγέτες; Πόσους Καμμένους θα αποκτήσουμε; Επειδή βλέπουν δηλαδή όλοι το τέλος της μνημονιακής εποχής να έρχεται πάνε να βολευθούν για το μέλλον; Και τί θα μας πείτε κ. Λοβέρδο; Ότι οι πολιτικές του παρελθόντος πρέπει να ξεχαστούν και να κάνουμε μια νέα ευρωπαϊκή αρχή;Ο κόσμος ξέρει κ. Λοβέρδο, σας ξέρει, γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για την ανώμαλη επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, ξέρει ποιοι και πως τον οδήγησαν στον πάτο. 

Ε, λοιπόν πάρ' τε το απόφαση, σε ό,τι ακολουθήσει τη μεταμνημονιακή εποχή η παλαιά φρουρά της φαυλοκρατίας δεν θα έχει θέση. Η πολιτική συγγνώμη δεν αρκεί για την καταστροφή χιλιάδων οικογενειών, για τη διαρκή ταλαιπωρία ηλικιωμένων ασθενών, ξέρετε οι ατέλειωτες ώρες αναμονής, το αδιάκοπο άγχος αν θα βρω το φάρμακο που με κρατάει στη ζωή, το συναίσθημα "καλύτερα να πεθάνω παρά αυτό το πράγμα" που όλοι μας έχουμε νιώσει σε κλινικές και νοσοκομεία, είναι εμπειρίες που μας έχουν χαρίσει και τα δικά σας μεγαλόπνοα σχέδια για το σύστημα υγείας.

Η συγγραφή βιβλίων, οι διαλέξεις, οι πολιτικές συγγνώμες δεν αρκούν. Επομένως, η "ακλόνητη πίστη" σας σε αυτό που κάνετε είναι αν μη τι άλλο χυδαία. Καλύτερα να αρχίσετε να ψάχνεστε μήπως γίνετε καθηγητής στη Νομική. Με την ιδιότητα του συνταγματολόγου αλλά και του πρώην υπουργού θα είναι μια επιτυχής κατάληξη της δημόσιας σταδιοδρομίας σας, αν και αμφιβάλλω για το αν σας σηκώνει το πανεπιστημιακό κλίμα...

Αν δεν σας ελκύει το ακαδημαϊκό κλίμα, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Τελευταία τόσο στο facebook όσο και στο Τwitter έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται από ασθενείς αγγελίες με σκοπό να βρουν τα φάρμακα που τους κρατάνε στη ζωή. Αφού έχετε χρόνο να γράφετε βιβλία, μπορείτε να αρχίσετε να απαντάτε σ' αυτούς τους ανθρώπους πού θα βρουν τα φάρμακά τους και μετά να τους κάνετε δώρο το βιβλίο σας για να οραματιστούν τη νέα Κεντροαριστερά της οποίας επιθυμείτε να ηγηθείτε.

Frustra sed Prudenter

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου