Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κι όμως, μιλάνε για νέα μέτρα...

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ημέρα που υπερψηφίστηκε το νέο πακέτο μέτρων (των τελευταίων εννοείται) και άρχισαν να μιλούν για νέα μέτρα. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά και την ψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "αδιευκρίνιστα μέτρα ύψους 6,4 δις ευρώ, τα οποία θα επιβάλλονται όταν χάνεται ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις". 

Η συγκεκριμένη συμφωνία περιλαμβάνεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε απλά ελληνικά, κάθε φορά που τα έσοδα από τα ήδη συμφωνηθέντα και ψηφισμένα μέτρα δεν θα αποδίδουν αυτά που προβλέπονται, τότε η Κυβέρνηση θα καλείται να λάβει επιπρόθετα μέτρα επιπλέον περικοπών και εξοικονόμησης δαπανών ακόμη πιο σκληρών. Μάλιστα, ο όρος αυτός είναι σαφής στο Μνημόνιο 3.

Αυτά ψήφισε η τριτοκομματική κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη. Και οι τριγμοί στο εσωτερικό της και το μπάχαλο που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών της είναι φανερά του πανικού στον οποίο βρίσκονται. Τρομοκράτησαν ξανά τον ελληνικό λαό ότι 16 Νοεμβρίου αν δεν πάρουμε τη δόση "θα κηρύξουν στάση πληρωμών και θα πτωχεύσουμε", για να μην αντιδράσει ο καναπ-έλληνας στην ψήφιση των μέτρων.

Κι ενώ τον Ιούνιο τα δύο κόμματα ξεκίνησαν με 162 Βουλευτές και επέτρεψαν στον Κουβέλη να αυτοκτονήσει πολιτικά μετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα επειδή ο ίδιος ήθελε να μεταχειριστεί την Αριστερά για να λάβει θώκους, τώρα χωρίς τη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μαζί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πλέον 151 έδρες. Κι εδώ μη σας ξεγελά η υπερψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Άρα είναι πιο φανερό από ποτέ πως αυτή η Κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη πλέον. Κι αφού χωρίς τη ΔΗΜ.ΑΡ. πλέον δεν συντηρείται το μαγαζί, προκύπτει ο εξής απλός συλλογισμός: Ο Φώτης (ο "σύντροφος") αν αποχωρήσει απ' την Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αίροντας την εμπιστοσύνη του σ' αυτήν, η χώρα αναπόφευκτα οδηγείται σε νέες εκλογές, διότι δεν θα υπάρχει πια η απαιτούμενη πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οπότε, ο κύριος Φώτης είναι πια το ίδιο συνένοχος (αφού παραμένει πιστός στο Μνημόνιο), την ίδια υπογραφή έβαλε κι αυτή δεν είναι άλλη απ' την υπογραφή του πολιτικού του τέλους.

Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη φαίνεται να "αδειάζει" την ελληνική κυβέρνηση. Η ψήφιση του εξαθλιωτικού Μνημονίου 3 δεν ήταν αρκετή για να εκταμιευθεί το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, όπως απειλητικά προειδοποιούσαν όλοι οι ξένοι εταίροι και κυρίως το αφεντικό των Σαμαρά και Βενιζέλου, η Μέρκελ.

Η Ευρώπη ξέρει ό,τι ξέρει κάθε σοβαρός αναλυτής. Ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη σ' αυτό το κρατίδιο του ευρωπαϊκού Νότου που βλέπουν στο χάρτη να βρέχεται από παντού. Η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των λαών ούτε της αλληλεγγύης, δεν φέρει συναισθήματα φιλευσπλαχνίας για το ηρωικό Ελλαδιστάν.

Με το δίκιο της πάει να σώσει το τραπεζικό της σύστημα. Μόλις εξασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, για να βγει η Ευρώπη το συντομότερο από την κρίση και να ξεπεράσει τα προβλήματα, όλα τα αδύναμα μέλη θα αποχωρήσουν είτε οικειοθελώς (στην Ελλάδα θα αφήσουν τον Τσίπρα να γίνει Πρωθυπουργός για να χρεωθεί αυτός την έξοδο απ' το ευρώ και την ΕΕ, όταν πλέον ο κάθε Σαμαράς θα βλέπει την έξοδο στην πόρτα του) είτε με τις κλωτσιές. Τουτέστιν, έξοδος από το ευρώ με μη βιώσιμο χρέος και με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
 
Προς το παρόν, η Κυβέρνηση Σαμαρά μιλάει για νέα μέτρα σε κάθε δημοσιονομική αποτυχία. Τουτέστιν, κάθε τρίμηνο θα γινόμαστε φτωχότεροι. Η κατιούσα δεν έχει τελειωμό. Μας κοροϊδεύουν καθημερινά και αδρανούμε. Λένε υπερβολικό τον κάθε Παναγούλη, ο οποίος τους προειδοποιεί ότι θα έχουν το τέλος του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. 

Όταν τους τα λέει ο Καμμένος από το βήμα της Βουλής ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς την ΕΛ.ΑΣ (τους ιδιωτικούς μπράβους της πολιτείας δηλαδή), δεν τους πειράζει. Το γνωστό πρόβλημα στην Ελλάδα, που έχουμε πρόβλημα με τις λέξεις, όχι με το νόημά τους.  

Τί περιμένετε και δεν ξεσηκώνεστε; Μία κυβέρνηση με εγκληματικές πολιτικές και μόνο στο ενεργητικό της, με πρωτοφανή μέτρα φτωχοποίησης του λαού της, με ανήκουστες τακτικές φίμωσης των πολιτών και τρομοκράτησής τους μέσω της αστυνομικής βίας, για ποιον λόγο συνεχίζουμε να έχουμε αυτή την Κυβέρνηση;

Ο Σαμαράς είναι εκτός πραγματικότητας, έγινε και επίσημα Παπανδρέου, εκφωνεί λόγους στη Βουλή για να τον ακούν οι δανειστές, τολμάνε οι σύμβουλοί του και του γράφουν να πει πως "σώζει την Ελλάδα".

Δεν υπάρχει σωτηρία, ας το πάρουμε χαμπάρι. Κανένας Τσίπρας δεν πρόκειται να σώσει ένα κράτος κυριολεκτικά διαλυμένο, γεμάτο ερείπια παντού. Απλώς, θα του κάνουν χώρο, όταν θα έρθει η ώρα, να αναλάβει και να χρεωθεί αυτός από την Ιστορία, την επίσημη των μελλοντικών σχολικών βιβλίων, τη χρεοκοπία. Αυτός θα πατήσει τη μπανανόφλουδα, γιατί θα έχουν φροντίσει τα στοιχεία να είναι για άλλη μια φορά πλαστά. Με ψεύτικα στοιχεία μπήκαμε στην ευρωζώνη, με ψεύτικα θα βγούμε.

Αυτό που συμβαίνει και το ζούμε πλέον στο πετσί μας οι περισσότεροι είναι βιασμός. Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι απαίδευτοι, οι βολεμένοι, οι αστοιχείωτοι, οι φαύλοι που πιστεύουν ή στηρίζουν το Σαμαρά είναι πλειοψηφία στη χώρα αυτή σήμερα. Έχουμε καθήκον να ξεσηκωθούμε (ανθρώπινα και ειρηνικά όπως κάναμε πάντα, δεν είναι εποχή πολεμικών εμβατηρίων, προς Θεού!).

Η Ιστορία, όταν περάσουν τα χρόνια, θα γράφει ότι εν μέσω κρίσης ο κόσμος αδρανούσε ή θα γράφει για τους βολεμένους της κρίσης ή τους φοβισμένους. Αυτή τη θέση στην Ιστορία δεν τη θέλω, δεν τη δικαιούμαστε και δεν αξίζει στους επόμενους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να λένε ότι με την έγκρισή μας έγιναν τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα στη χώρα που θα ζούμε μαζί τους.

Θα συνεχίζω να πιστεύω ότι η ανοχή και η άλογη υπομονή είναι φυγοπονία και βούληση απαλλαγής από την ευθύνη που μας αναλογεί. Μην αφήσουμε να μας πάρουν στο λαιμό τους όσοι υπονομεύουν το μέλλον μας και όσοι διέπραξαν πολιτικά κακουργήματα για τα οποία θέση έχουν μόνο στις φυλακές και όχι στο Κοινοβούλιο...


Κακόφημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου