Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Εξεταστική μνημονίων και λοιπά

Δεν μας τα λέει καλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εξαίρεση της διακυβέρνησης του μικρού και ολίγιστου -κατά Γιανναρά- Κώστα Καραμανλή από τον έλεγχο της εξεταστικής, άραγε, πως συμβιβάζεται με την αλήθεια, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς;

Άραγε, "η Αριστερά του τίποτα" -κατά Πανούση-  πώς μπορεί στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών ν' αφήνει ανενόχλητους τους αντιεξουσιαστές να κατεξευτελίζουν το νόμο; Δεν υφίσταται συντεταγμένη πολιτεία;

Η υπουργική πολυφωνία-βαβέλ είναι συνηθισμένο φαινόμενο για την ανανεωτική Αριστερά, αλλά σήμερα διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας και διακυβεύονται τεράστια εθνικά συμφέροντα και όχι ιδεοληψίες και ιδεολογήματα στο στενό κομματικό περίγυρο. Δεν συμβιβάζονται αυτά τα θέματα. Όποιος αδυνατεί ν' ανταπεξέλθει ας παραμερίσει.

Ο πόλεμος κατά της Κυβέρνησης από μέσα και απ' έξω δεν αποτελεί άλλοθι για μια σειρά από λαθεμένες ενέργειες κια πρακτικές που ακολουθούνται. Δεν αρκούν οι καλές οι προθέσεις, ούτε οι θεωρίες.

Όποιος θέλει περισσότερη ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη contra στην ασυδοσία της αγοράς, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ατομισμό και την εθελοδουλεία το αποδεικνύει καθημερινά αγωνιζόμενος να μετατρέψει μια διεφθαρμένη χώρα με διάσπαρτους θύλακες ανομίας σε μια ευνομούμενη δημοκρατία γιατί ο σοσιαλισμός, κατά πως φαίνεται, μας τελείωσε άπαξ δια παντός.

Κι' όλα αυτά για να μη γράψουμε και για το "μ' ένα νόμο κι' ένα άρθρο" (Βλ. κατάργηση μνημονίων) και γίνουμε "από εκατό χωριά χωριάτες" Πασχαλιάτικα.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου