Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Καλή χρονιά!

Μερικές προβλέψεις του Ηρόστρατου για το 2012

Ιανουάριος

Στις 6 Ιανουαρίου η Τρόικα καταφθάνει στην Αθήνα και μας αλλάζει τα φώτα. Την ίδια μέρα ο Γιώργος Α. Παπανδρέου βουτά στη θάλασσα για να πιάσει τον σταυρό και βρίσκει ένα μπαούλο με λίρες από ένα ναυάγιο πλοίου. Βγαίνει έξω και δηλώνει "λεφτά υπάρχουν", αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει την έμπνευση να βάλει νέο χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο θα πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώσει θα του κόβουν το νερό. Οι Έλληνες τρέχουν αμέσως να πληρώσουν το χαράτσι και πλακώνονται μεταξύ τους στις ουρές από αλληλεγγύη.

Εν τω μεταξύ η Unicef ξεκινά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και νερού στην Ελλάδα. Ο εκλεγμένος από το Mega και τον Σκάι πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά σε ανασχηματισμό και τοποθετεί και άλλους ακροδεξιούς στη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, γιατί αυτή ήταν η θέληση του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Δημιουργεί ένα μικρό κι ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο από 265 υπουργούς, 2.127 υφυπουργούς και 3 συνταγματάρχες. Υπουργός αθλητισμού αναλαμβάνει ο Βλάσης Τσάκας.


Φεβρουάριος

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και καταχειροκροτείται από σύσσωμα τα 7 άτομα που κατέκλυσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δηλώνει πως για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα στηθούν κάλτσες στις 30 Φλεβάρη. Οι δελφίνοι αρχίζουν να σφάζονται μεταξύ τους και σταματούν ν' ασχολούνται με τα υπουργεία τους. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνει κάθε μέρα και μια κωλοτούμπα και η ΝΔ υπονομεύει καθημερινά την κυβέρνηση. Στα ΜΜΕ εκτυλίσσεται το θρίλερ για την εκταμίευση της 7ης δόσης. Μπάμπης Παπαδημητρίου και Μανώλης Καψής δίνουν ρεσιτάλ, καθώς η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία. Στις απόκριες ο πρόεδρος του ΛΑ΄ΟΣ ντύνεται λαγός. Ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μάρτιος

Ο Πάγκαλος τα' χει παίξει τελείως. Κυκλοφορεί στο δρόμο και βρίζει χυδαία τους πολίτες επειδή έφεραν την πατρίδα σ' αυτό το χάλι. Όποιον βλέπει μπροστά του τον αποκαλεί κλέφτη, τον μουτζώνει και του πετάει γιαούρτια. Εμφανίζεται κάθε μέρα στη πλατεία Συντάγματος και φωνάζει συνθήματα εναντίον των πολιτών. Δεν θ' αποχωρήσει, εκτός αν επιστραφούν τα κλεμμένα. Ζητάει άμεση δημοκρατία και τ' αναδρομικά που δικαιούται ως βουλευτής. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον. Ο Ολυμπιακός προχωρά στο Europa League χάρη σε συνεχόμενα χατ-τρικ του Ντιόγκο.

Απρίλιος

Οι ουρές στα συσσίτια στο κέντρο της Αθήνας φαίνονται από το Κεφαλάρι. Το βλέπει η Ελένη Μενεγάκη και έκπληκτη το αναφέρει στην εκπομπή της. Ο κόσμος καίγεται, αλλά μερικοί σε μεσημεριανές και απογευματινές ζώνες συνεχίζουν να χτενίζονται. Όταν δεν έχεις δουλειά, σ' ενδιαφέρει που έφαγε κρέπα ο Πετρέλης. Οι καταστηματάρχες παραμονεύουν με τις καραμπίνες στο χέρι και όποιος περάσει δίπλα από τα μαγαζιά τους τον βάζουν με το ζόρι μέσα. Οι άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας είναι περισσότεροι απ' αυτούς που μένουν στα σπίτια της πόλης. Ο Εφραίμ είναι ακόμη στη φυλακή, αλλά οι φίλοι του στο facebook (freegerontaefraim) έχουν φτάσει τους 15.000. Οι Έλληνες δεν βγαίνουν απ' τα σπίτια τους γιατί δεν έχουν λεφτά, βλέπουν 18 ώρες την ημέρα τηλεόραση και γίνονται τελείως καθυστερημένοι. Επίσημη γλώσσα του κράτους γίνονται τα τούρκικα, γιατί τ' αντίστοιχα σίριαλ έχουν μεγάλη τηλεθέαση.

Έρχεται το Πάσχα και η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Για εκλογές ούτε λόγος. Η ΝΔ πραγματοποιεί ρουσφέτια για να καταλάβει την εξουσία. Μοιράζει αρνιά στους πολίτες για να τα σουβλίσουν το Πάσχα. Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι αρνιά υπάρχουν. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Μάιος

Επιτέλους το πραξικόπημα στην Ελλάδα λήγει με τη σύμφωνη γνώμη της Άνγκελα Μέρκελ και προκηρύσσονται εκλογές. Οι Έλληνες έχουν μνήμη κουνουπιού και δίνουν αυτοδυναμία στη ΝΔ με ποσοστό 42%. Ο Αντώνης Σαμαράς σχηματίζει κυβέρνηση με τα ίδια ικανά στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή. Ζητά από τους υπουργούς του να φέρονται σεμνά και ταπεινά. Επειδή όμως έχει φασαρία τα στελέχη του ακούν σεμνά και μετρητά. Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να τρίξει τα δόντια στους κουτόφραγκους και να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τον "τρελαίνουν στη φάπα". Τελικά ζητά επαναδιαπραγμάτευση της κωλοτούμπας που είχε κάνει πριν συμμετάσχει στο πραξικόπημα και στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στην Αθήνα και αναφέρει ότι παρέλαβε καμμένη γη. Γι’ αυτό θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία επιβάλλει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει και μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,9%. Οι πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα είναι ατελείωτοι. Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου θέτει θέμα ηγεσίας και δηλώνει παρών για την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ παίρνει 30% στις εκλογές, αλλά δεν το αποδέχεται και κάνει λόγο για προβοκάτσια που στήθηκε από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τις χώρες του ιμπεριαλισμού. Κρατά το 10% και ζητά το υπόλοιπο ποσοστό να προσμετρηθεί στα άκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Παναθηναικός κατακτά το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, η Πολιτεία όμως αποφασίζει ότι αυτό πρέπει να δοθεί στον Ολυμπιακό για να μην πάει χαμένο το σύνθημα «Και το Μάη θα είναι ωραία με τη κούπα στον Περαία».

Ιούνιος

Οι Έλληνες δίνουν μεγάλη περίοδο χάριτος τριών (3) ημερών στη κυβέρνηση της ΝΔ. Τα γιαούρτια πέφτουν βροχή. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Μανώλης Καψής συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη σωτηρία της πατρίδας. Αν δεν εκταμιευτεί η 8η δόση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεωκοπία. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Ιούλιος

Αργόσχολοι
Οι παραλίες είναι γεμάτες από το πρωί μέχρι το βράδυ από αργόσχολους, αφού οι περισσότεροι έχουν απολυθεί απ’ τις δουλειές τους και δεν έχουν τι να κάνουν. Πολλοί συμπολίτες μας κολλάνε aids επίτηδες για να πάρουν επίδομα. Η ανεργία έχει φτάσει στο 50%. Ο στόχος και το όνειρο του Γιώργου Παπανδρέου γίνονται πραγματικότητα. Δεν υπάρχει οικογένεια με παραπάνω από έναν εργαζόμενο. Οι τριαντάρηδες παθαίνουν κατάθλιψη γιατί δεν βρίσκουν γκόμενα με τίποτα, ενώ οι περισσότεροι νιώθουν μοναξιά γιατί οι φίλοι τους έχουν φύγει στο εξωτερικό. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Αύγουστος


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παλεύει και καταφέρνει αύξηση 0,001% στους μισθούς των εργαζομένων. Ανακηρύσσεται λαϊκός ήρωας και δηλώνει παρών για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση έχει αγριέψει στην Ιπποκράτους. Όποιος περνά απ’ έξω απ’ τα γραφεία του κόμματος τον μπαγλαρώνουν και τον κρατάνε για υποψήφιο πρόεδρο. Το ΠΑΣΟΚ περνά στο αντιμνημονιακό μέτωπο και ζητά εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Οι βουλευτές της ΝΔ ψηφίζουν το επικαιροποιημένο, υπ’ αριθμόν 15 μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η συνταγή του Μνημονίου είναι λάθος και ότι οδηγεί στην ύφεση.




Σεπτέμβριος

Οι εφημερίδες βλέπουν τις πωλήσεις τους ν’ απογειώνονται. Σταματούν να μοιράζουν ταινίες με καράτε και πλέον προσφέρουν μαζί με τη φυλλάδα τους δύο ζαμπονοτυρόπιτες κι’ ένα μίλκο. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Μανώλης Καψής συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη σωτηρία της πατρίδας. Αν δεν εκταμιευτεί η 9η δόση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεωκοπία. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Οκτώβριος

Στην παρέλαση συμμετέχουν όσοι μαθητές δεν είναι εξαντλημένοι από την πείνα και δεν κινδυνεύουν να λιποθυμήσουν. Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώνεται, καθώς το ίδιο συνέβη και το 2011 και ως Έλληνες τηρούμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας. Στους αγανακτισμένους που επιτέθηκαν στους πολιτικούς στην παρέλαση, οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ διακρίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας συλλαμβάνεται, αλλά καταφέρνει να δραπετεύσει και καταφεύγει στο βουνό για να σχηματίσει κυβέρνηση. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Νοέμβριος

Το Σκοπιανό λύνεται καθώς εξευρέθη αμοιβαία αποδεκτή λύση με μία ονομασία για όλες τις χρήσεις. Η Μακεδονία θα ονομάζεται πλέον Νότια Σκόπια. Το κρύο αρχίζει να είναι τσουχτερό και επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο οι Έλληνες αρχίζουν να κόβουν τα ξύλα από τα δάση που έκαψαν οι Τούρκοι το καλοκαίρι. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει ευχαριστήριο τηλεγράφημα στην Τανσού Τσιλέρ δηλώνοντας ότι ως λαός έχουμε συνηθίσει τον εξευτελισμό. Ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται κουμπάρος με τον Ερντογάν. Στο γλέντι συμμετέχει και ο Γιώργος Παπανδρέου που χορεύει τσάμικο. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Μανώλης Καψής συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη σωτηρία της πατρίδας. Αν δεν εκταμιευτεί η 10η δόση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεωκοπία. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνει κωλοτούμπα.

Δεκέμβριος

Οι Έλληνες έχουν γίνει πολύ καλοί άνθρωποι. Η κρίση τους έφερε όλους κοντά, καθώς πρέπει να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν. Πλέον, περπατάνε στο δρόμο και δεν αδιαφορούν για όσους τους ζητούν ελεημοσύνη αποφεύγοντας να τους κοιτάξουν. Κι’ αυτό γιατί φοβούνται μη βρουν κανέναν ξάδερφό τους ή άλλον συγγενή ανάμεσά τους. Οι λαθρομετανάστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα και πάνε να ζήσουν στην Αφρική, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες και το μέλλον πιο ελπιδοφόρο. Η εγκληματικότητα μειώνεται «δραματικά», καθώς οι διαρρήκτες δεν βρίσκουν τίποτα στα σπίτια. Οι μισοί Αθηναίοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και η πόλη έχει γίνει βιώσιμη και πάλι. Χωρίς φασαρία και καυσαέριο. Η Ελλάδα μετατρέπεται εν τέλει σε Δανία του Νότου. Παραδόξως, το οικονομικό επιτελείο πέφτει έξω στους στόχους του και αναγκάζεται η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αν τηρηθούν όσα επιπλέον θα πάρει η κυβέρνηση στο μέλλον.

Το ζητούμενο είναι να σταματήσει ο καθένας να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Όταν προηγηθεί αυτό θα έρθει και η αποδέσμευση από κάθε μνημόνιο. Το παραπάνω κείμενο δεν είναι απαισιόδοξο όπως φαίνεται. Είναι σατιρικό, ειρωνικό και κριτικό απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα και στα κακά στοιχεία της νοοτροπίας μας. Όλα όμως μπορούν ν’ αλλάξουν. Καλη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου