Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Παρουσίαση της πρώτης συγγραφικής προσπάθειας του Νίκου Δ. Πολιουδάκη

Σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο βιβλιοπωλείο «Κλαψινάκης» στο Ρέθυμνο (30/4/2014), όπου ο Ολυμπιακός «ξεχείλιζε» από παντού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης συγγραφικής προσπάθειας του δημοσιογράφου Νίκου Δ. Πολιουδάκη, με τον τίτλο «Πάντα εκεί…μαγικό» (Εκδ. Βookstars-free publishing).

Για το βιβλίο μίλησαν ο γνωστός αθλητικός συντάκτης, Βασίλης Σκουντής, η Μαρία Ιερωνυμάκη, δημοσιογράφος και συντονίστρια της εκδήλωσης, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο; Πρόκειται για μια ιστορία που έχει ως αντικείμενο τον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται και από το εξώφυλλο, και πρωταγωνιστή ένα νέο, τρελά ερωτευμένο με τη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν έχει καμία σημασία αν η ιστορία που αναπτύσσεται στο βιβλίο περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία ή όχι. Το ζητούμενο είναι τα μηνύματα που περνάει ο συγγραφέας στον αναγνώστη, μηνύματα που αφορούν την καταδίκη της οπαδικής βίας μέσα και έξω απ' τα γήπεδα, την ουσία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και με τα ιδεώδη του, την συμπεριφορά των δημοσιογράφων, κατευθυνόμενων ή μη, που μπορούν να επηρεάσουν το αθλητικό κοινό σε μέγιστο βαθμό, τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις που διαμορφώνονται μέσα στο πλαίσιο ενασχόλησης με το λαοφιλέστερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως. 

Ο ήρωας του, ο Ν7, είναι ένας «τρελός» γαύρος από το Ρέθυμνο, που δείχνει την αγάπη του για τον Θρύλο της ζωής του. Πρόκειται για μία αγάπη ανιδιοτελή, όχι επιφανειακή ή φανατισμένη, και ο Ν7 δεν περιμένει καμία ανταπόδοση από αυτήν. Είναι απλά ένας νέος που δε χορταίνει Ολυμπιακό! Φαίνεται, όμως, και κάτι άλλο στο βιβλίο, ότι η ψυχοσύνθεση του ήρωα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, «εξαρτημένη» από την ομάδα του. Όταν ο Ολυμπιακός χάνει σε κάποιον αγώνα, ο Ν7 πέφτει ψυχολογικά, και αντίστοιχα, όταν κερδίζει, ο ίδιος βρίσκεται στον «έβδομο ουρανό».

Στο βιβλίο αναπτύσσονται και άλλα θέματα, όπως ο έρωτας για μια κοπέλα από το Ρέθυμνο, η φιλία, καθώς και η σχέση του με τον πατέρα του, σ' ένα κεφάλαιο ιδιαίτερα συγκινητικό. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται στο βιβλίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη σ' αυτήν την πρώτη και και καθ' όλα επιτυχημένη συγγραφική προσπάθεια του δημοσιογράφου Νίκου Πολιουδάκη. 

"Πάντα εκεί... μαγικό" λοιπόν! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars-free publishing και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.bookstars.gr. Και για παραγγελίες στο σύνδεσμο αυτό. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε επίσης στα βιβλιοπωλεία "ΚΛΑΨΙΝΑΚΗΣ" στο Ρέθυμνο, όπως και στο e-shop.gr.
 
Το αδιαχώρητο στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου "Κλαψινάκης" στο Ρέθυμνο
Οι δημοσιογράφοι Μαρία Ιερωνυμάκη, Βασίλης Σκουντής και ο συγγραφέας Νίκος Δ. Πολιουδάκης











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου