Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Νίκησε η Δημοκρατία


Ένταση σημειώθηκε το πρωί στην Εκκλησία του Δήμου, στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ μεταξύ εργαζομένων στους ΟΤΑ και δημάρχων.


Μια ομάδα περίπου 150 εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδρίαζαν οι δήμαρχοι, δημιουργώντας επεισόδιο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Ορισμένοι θερμόαιμοι δεν δίστασαν να επιτεθούν κατά των δημάρχων. Θύμα χειροδικίας έπεσε ο δήμαρχος Συκέων, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος είχε ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει η χωματερή.

Το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις με τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πετούν μπουκάλια και και να σπάνε αντικείμενα μέσα στην αίθουσα, ενώ προπηλακίστηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Επίθεση, με νερά και καφέδες, δέχτηκε έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.


Οι εργαζόμενοι αναμενόταν να πάνε στον ΧΥΤΑ Φυλής το απόγευμα και απείλησαν, ότι εάν δουν ιδιώτες να μαζεύουν τα σκουπίδια θα γίνουν μεγάλα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου