Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ»

Τα παιδιά της Αθήνας θα στολίσουν σήμερα το πρωί τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος, μετά το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων. Σε κάθε δέντρο θα τοποθετηθεί και μία φάτνη για να κοιμούνται μέσα οι άστεγοι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι άστεγοι μπορούν να κοιμούνται κάτω απ' τα δέντρα μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων και στις προεκλογικές περιόδους. Λαμπάκια δεν θα τοποθετηθούν για να μην πληρώσουν το χαράτσι για τη ΔΕΗ.


Μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν φτιάξει στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά με τα οποία θα στολίσουν τα δέντρα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της πόλης. Για να μην ανάψει και κανείς άλλος το δέντρο, θα το περικυκλώσουν πέντε διμοιρίες αστυνομικών.

Με σύνθημα «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ», στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα παρά την κρίση. Άστεγοι, ζητιάνοι, ιερόδουλες, αστυνομικοί και κατεστραμμένοι μαγαζάτορες θα συμμετάσχουν στο στόλισμα, συνοδεία μουσικής και δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου