Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση Αριστεράς ή Κυβέρνηση Μνημονίου

Το πολιτικό, εκδοτικό και μιντιακό κατεστημένο της χώρας και οι αργυρώνητοι υπηρέτες του δεν μπορούν να κρύψουν τις αληθινές διαθέσεις τους αναφορικά με την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία. Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα.

Με φθηνές παγίδες, τεχνάσματα και τρυκ επιδιώκουν ν' απαξιώσουν τη λαϊκή ψήφο. Αμετανόητοι νεροκουβαλητές των μνημονίων της υποτέλειας και του εξανδραποδισμού του λαού μας επιχειρούν να μας πείσουν ότι η χώρα κινδυνεύει εξαιτίας της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς με το εκλογικό ποσοστό που έλαβε 16,78% και τις 52 βουλευτικές έδρες.

Ας μη βιάζονται, λοιπόν, γιατί στις νέες εκλογές το πιθανότερο είναι μ' ενα διπλάσιο εκλογικό ποσοστό να τα καταφέρει με τη ψήφο κι' άλλων αριστερών και αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων. Τότε θα μπορούν ν' αντιμετωπίσουν μια κυβερνώσα αριστερά μ' ένα πρόγραμμα διεξόδου απ' την κρίση και απώτερο στόχο τη σωτηρία της χώρας και την επιβίωση των πολιτών της. Έτσι δεν θα χρειάζεται να υποκύπτουν στον πειρασμό της παραπληροφόρησης, της συκοφαντίας, της τρομοκράτησης, των εκβιασμών, της πλύσης εγκεφάλου.

Η υποταγή τους στο ξένο κι' εγχώριο κεφάλαιο και τους υπερεθνικούς οργανισμούς ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ αποτελεί δικαίωμα και επιλογή τους. Ας σεβαστούν τουλάχιστον και την εντολή και το δικαίωμα του λαού ν' αποφασίζει ο ίδιος για την διακυβέρνησή του και όχι το πολιτικό, εκδοτικό και μιντιακό κατεστημένο με τα ποικιλώνυμα συμφέροντά του.

Υπάρχει κι' άλλη λύση εκτός απ' την κυβέρνηση αριστεράς ή κυβέρνηση μνημονίου. Κυβέρνηση οικουμενική, έστω χωρίς το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή με ειδικό σκοπό το τριετές πάγωμα του χρέους, την ανάπτυξη της χώρας, την καταγγελία ή αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, την ψήφιση της απλής αναλογικής, τις διαρθρωτικές αλλαγές, την υπέρβαση του βιοτικού επιπέδου μέσω της εξασφάλισης μισθών και συντάξεων των εργαζομένων και μέσα απ' την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.

Υπάρχει λύση. Η καταστροφή του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) ας αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης και σωτηρίας της χώρας.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου