Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Οι " γιατροί " της χώρας μας

Στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, το οποίο έλαβε μέρος στην Αθήνα από τις 11 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2012, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) επιβεβαίωσε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας μετά τις περικοπές των φαρμάκων. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα παιδιά που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και τα οποία κινδυνεύουν ακόμη και να πεθάνουν(!), αφού απαραίτητες θεραπείες για τα νοσήματα αυτά "κόβονται". 

Μονοκλωνικά αντισώματα, βιολογικοί παράγοντες και γ-σφαιρίνη είναι θεραπείες απαραίτητες για τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι οποίες περικόπτονται στο πλαίσιο των νέων μέτρων που επιβάλλει το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα η χορήγηση ενός φαρμάκου με θετικά και αρνητικά, όπως η κορτιζόνη, να αποτελεί μονόδρομο. Ως λήπτης της θεραπείας της γ-σφαιρίνης ενημερώθηκα προ ολίγων ημερών για τη μη χορήγησή της, καθώς δεν βρίσκεται στα ελληνικά νοσοκομεία τους τελευταίους δύο μήνες.

Η τρικομματική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του μνημονίου, γνωρίζοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας, δέχεται με κατεβασμένα τα όπλα τα νέα μέτρα και τις οριζόντιες περικοπές στα φάρμακα με συνέπεια η κατάσταση αυτή να έχει γίνει απάνθρωπη. Αρκετοί συμπολίτες μας με αυτοάνοσα νοσήματα (τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε έξαρση) θα αδυνατούν πλέον να λαμβάνουν την αναγκαία για την επιβίωσή τους θεραπεία με κόστος στην ποιότητα της ζωής τους.

Και έρχεται εδώ το εξής ερώτημα: Πού είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; Η απάντηση δίνεται από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, όταν εφαρμόζονται τέτοια δυσβάσταχτα μέτρα με σκοπό την περιβόητη σωτηρία μας. Η τρόικα μας θέλει φτωχούς αλλά φαίνεται ότι δεν της αρκεί αυτό. Η κυβέρνησή μας ωστόσο βοηθάει το έργο της τρόικας χωρίς να προβάλλει αντίσταση, υποταγμένη στα θέλω των Ευρωπαίων φίλων μας. 

Η κυβέρνησή μας που αδυνατεί να πατάξει την φοροδιαφυγή, αδυνατεί να συλλάβει τους υπαιτίους που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, στρέφεται στο εύκολο θύμα, τον συνταξιούχο και τον γονέα με τρία παιδιά, χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες παρά μόνο με την επιθυμία να ικανοποιήσει την καγκελάριο Μέρκελ.

Ας ορίσουμε λοιπόν την καγκελάριο Μέρκελ ως τον αγροτικό μας ιατρό και το ΔΝΤ ως νοσοκομείο της χώρας μας. Γιατί στην ουσία αυτό έχει γίνει. Τα κλειδιά της υγείας και όχι μόνο τα έχουν οι προαναφερθέντες και όχι το ελληνικό κράτος. 

Ο λαός όμως θέλει πίσω τα κλειδιά, θέλει πίσω ό,τι του πήραν με βίαιο τρόπο. Ταυτόχρονα, όμως,  δείχνει ότι δεν θα ανεχτεί και άλλα επώδυνα μέτρα. Είναι φανερό ότι οδηγούμαστε προς το χειρότερο, είναι αναγκαίο όμως και μπορούμε να σταματήσουμε την καθοδική πορεία. Και τον τρόπο όλοι τον ξέρουμε. 




Χ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου