Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πολυάσχολος ο ΓΑΠ

Βράβευσε οργάνωση για τουαλέτες ο Γ. Παπανδρέου
O πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είναι ένας άνθρωπος που τραβάει σχεδόν καθημερινά τα "φώτα" της δημοσιότητας παγκοσμίως, προσφέροντας συγκίνηση σε ανθρώπους ανά τον κόσμο, μετατρέποντας κάτι που πολλοί θεωρούν "πεζό" σε βραβευμένο επίτευγμα.

Αυτή τη φορά ο ΓΑΠ, απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη, καθώς, με την ιδιότητά του ως μέλος της Επιτροπής του Global+5 αποφάσισε σε ποιον θα απονεμηθεί το ομώνυμο βραβείο καινοτομίας, του οποίου πλέον ο κάτοχος είναι μία ινδική μη κυβερνητική οργάνωση, η Gram Vikas, η οποία ειδικεύεται στην εγκατάσταση τουαλετών και στην πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας.

Η εν λόγω επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποτελούνταν από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, τον οικονομολόγο Ζακ Αταλί, καθώς, βεβαίως, και από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης!

Για την ιστορία πάντως, ο ιδρυτής της Gram Vikas, ο Τζο Μαντιάτ, κατά την απονομή του βραβείου δήλωσε ότι «πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από νερό και τουαλέτες, πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται «έκπληκτος και συγκινημένος» επειδή κάτι τόσο πεζό όσο οι τουαλέτες «μπορεί να οδηγήσουν σε μια βράβευση».

Εν τω μεταξύ, όταν δεν ανασχεδιάζει την Ευρώπη στο Χάρβαρντ ο Γιώργος Παπανδρέου, οραματίζεται την ίδρυση διεθνούς πανεπιστημίου στους πρόποδες του Ολύμπου! Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν από τη συμμετοχή τού πρώην πρωθυπουργού στην προ ημερών συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ασχολήθηκε με το φλέγον ζήτημα της ίδρυσης στην Πιερία ενός Διεθνούς Ιδρύματος Κλασικών Σπουδών και Ερευνών με την επωνυμία «Olympic School of Mythology - Olympic Academy of Classical Studies».

Ο πρώην πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι το εν λόγω «διεθνές ίδρυμα» θα αποτελέσει «κέντρο παραγωγής πολιτικής», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να αναδείξουμε την Ελλάδα, προβάλλοντας τη μόνη υπεραξία που μπορούμε να δημιουργήσουμε με μικρό κόστος και που αφορά πυλώνες του πολιτισμού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου