Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αιδώς Αργείοι

Στο χθεσινό Eurogroup τέθηκε επί τάπητος η εκταμίευση της δόσης και η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους της χώρας μας χωρίς να μας εξηγήσει κανείς τα επιπλέον 33 δις που απαιτούνται από πού θα βρεθούν. Μήπως από τις υποσχέσεις των συγκυβερνώντων ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ή μήπως απ’ τη χρήση του ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχεται από τους πιστωτές μας; 

Τα ίδια και χειρότερα με τον Μάρτιο του 2011. Απλώς τα πρόσωπα αλλάζουν... Τότε ο Παπακωνσταντίνου κι ο Γιωργάκης, σήμερα η συγκυβέρνηση της συμφοράς. Η αποτυχία του ΔΝΤ στην Ασία το 1997 και την Αργεντινή το 2000 του έβαλε μυαλό.

Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με το ΔΝΤ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Γερμανίας, αφού οι μισανθρωπικές πολιτικές που αντέγραψε η Ε.Ε. μας οδηγούν νομοτελειακά στην καταστροφή. Δεν μειώνεται το χρέος. Αποτελεί κοινό μυστικό.

Απαιτείται moratorium αποπληρωμών, αν όχι διαγραφή του χρέους. Η Ευρώπη δολοφονεί την Ελλάδα κι οι ανάξιοι ηγέτες του τόπου μας, οι συγκυβερνήτες της συμφοράς, «περί άλλων τυρβάζουν» κομπορρημονώντας και στρουθοκαμηλίζοντας.

Και για να τελειώνουμε μια και καλή μ’ αυτό: Η χώρα δε ναυάγησε μόνο από τους φοροφυγάδες, τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, τους ανάπηρους - "μαϊμού" και τους σχετικούς που βγάζει το Mega όποτε αναμένεται η ψήφιση νέων μέτρων.  

Το κυρίως ναυάγιο προήλθε από τα ρουσφέτια του κομματισμού, την αναξιοκρατία, την αμάθεια, το λαϊκισμό και τις μίζες των πολιτικών (βλ. εξοπλιστικές δαπάνες, δαπάνες για την υγεία κ.ο.κ.). Υποτελείς στο Βερολίνο είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, όχι εμείς.


Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου