Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στο Δήμο Αιγιάλειας

Στο νομό Αχαΐας στην Δημοτική Ενότητα Ερινεού του Δήμου Αιγιάλειας η κρατική και δημοτική εγκληματική αδιαφορία για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της περιοχής έχει κτυπήσει προ πολλού "κόκκινο".

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα ίδια και χειρότερα μπορεί να συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πλην, όμως, "τα έργα και οι ημέρες" των καρεκλοκένταυρων της εκάστοτε ποικιλώνυμης εξουσίας, που στοχεύουν όχι στο δημόσιο κοινό καλό όφελος και συμφέρον, αλλά στο συμφέρον των λίγων (νόμος είναι το δίκιο των εργολάβων) και την καταστροφή αντί για τη σωτηρία ενός τόπου ξεπερνάνε κάθε φαντασία.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή γίνεται μέσα απ' την καταστροφή με επιχώματα και γέφυρες του νέου σχεδίου της πόλεως των Καμαρών (τα έργα πραγματοποιούνται χωρίς καν την τροποποίηση του σχεδίου πόλης παράνομα κι' αξιόποινα) και πλησίον της παραλίας και γίνεται τούνελ 5 χλμ. στη Παναγοπούλα σε καθιζήσιμα και κατολισθήσιμα εδάφη με κίνδυνο μελλοντικά τμήματά του να βρεθούν στην θάλασσα.

Η δημιουργία ΧΥΤΑ στη θέση Παπανικολού (από 13η επιλογή βρέθηκε 1η εξαιτίας αθλιοτήτων και μικροσυμφερόντων) αποδείχθηκε απ' την έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ως η πλέον ακατάλληλη επιλογή. Μολαταύτα το σύστημα εξουσίας "ποιεί τη νήσσαν".

Στη παραλία της Ακονιάς σχεδιάστηκε και υλοποιείται αντλιοστάσιο βοθρολυμάτων για τον βιολογικό καθαρισμό του Αιγίου σε σημείο όπου για πολλούς μήνες γίνεται συνεχής απάντληση υδάτων χωρίς τέλος. Μολαταύτα το έργο προχωρεί.

Τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν τραγικά και επώδυνα δείγματα γραφής ενός πελατειακού κλειστού συστήματος εξουσίας που δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε την αδιαφορία για τις ζωές μας, τον τόπο και το μέλλον μας. Να πάρουμε μερικές "ξηρές κολοκύνθες" και ν' αρχίσουμε να κτυπάμε τα κεφάλια των κυβερνώντων και καθενός ανευθυνουπεύθυνου που μας καταδικάζει σ' ένα τρόπο ζωής χωρίς αύριο.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου