Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ποικίλον όρος και ΧΥΤΑ Φυλής

Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και παρατάξεις του Δήμου Πετρούπολης για το τεράστιο θέμα της προστασίας του Ποικίλου όρους και της διαφύλαξης του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του απ' τους ποικιλώνυμους καταπατητές.

Ομοίως για το θέμα του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής, όπου αρκεί ένα ελαφρύ βοριαδάκι για να πλημμυρίσει δυσωδία όχι μόνο η Πετρούπολη, αλλά ολόκληρη η Δυτική Αθήνα. Όσοι έχουν αναγάγει την άσκηση δημοτικής πολιτικής σε φθηνή διαχείριση και μικροκομματικό παίγνιο οφείλουν να παραμερίσουν και να δώσουν τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους που έχουν ως στόχο τη ρήξη με την αδράνεια του παρελθόντος και τη διαρκή συμμετοχή των δημοτών στα δρώμενα της πόλης.

Πρόκειται για τις ζωές μας και τον αέρα που αναπνέουμε. Όποιος έχει περπατήσει το Ποικίλον όρος απ' το Χαϊδάρι μέχρι το Καματερό με θέα την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό, αλλά και την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τον Υμηττό μπορεί στ' αλήθεια να κατανοήσει το βάθος, την αξία και σημασία της προστασίας του δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους και του οριστικού κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου