Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Το δίλημμα των εκλογών

Ζούμε απίστευτες ομολογουμένως μέρες. Ο πρωθυπουργός αγκαλιά με την τρομολαγνεία, το Grexit, τον ακομμάτιστο πρύτανη, την Άντζελα, τη Νόνη, τ' ακροδεξιά μπουμπούκια, τους ξένους προστάτες επιχειρεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνησή του έσπασε όλα τα ρεκόρ ανεργίας, φτώχειας, πραγματικής μείωσης των εισοδημάτων, λουκέτων στην αγορά, μετανάστευσης της νεολαίας, χρεών κ.λ.π.

Εμείς τι θα κάνουμε; Έντρομοι και περιδεείς στον Οργουελιανό κατήφορο θα υποταχθούμε για μια ακόμη φορά στις διαβόητες Αγορές και τον χρηματοπιστωτικό φιλελευθερισμό; Θα υποκύψουμε στον φόβο και την τρομοκρατία της προπαγάνδας για το περιβόητο "εθνικό συμφέρον" των ισχυρών, στη ραδιοφωνική και τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου για την αποτροπή μιας Κυβέρνησης της Αριστεράς;

Ίσως χρειάζεται μια βαριοπούλα για ν' ανοίξει το κεφάλι μερικών πεινασμένων κι' εξαθλιωμένων και να σφηνώσει μέσα τους η αλήθεια ότι τα ιδιοτελή συμφέροντα των χορτάτων της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους συμφέροντα.

Αριστερά τώρα και πάντα, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Αριστερά της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ευτυχίας (PODEMOS=ΜΠΟΡΟΥΜΕ).

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου