Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Γιατί δεν ξεκινάτε από τον εαυτό σας;

Καμία αντίρρηση κ. Πρωθυπουργέ. Να "τσακίσετε" τους στρατηγικούς κακοπληρωτές του νόμου Κατσέλη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που μπορεί να χρωστούν 10.000, 50.000 ή 150.000 ευρώ για καταναλωτικά ή στεγαστικά δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, την πρώτη τους κατοικία από τα funds.

Μήπως όμως θα έπρεπε να ξεκινήσετε με το υπουργικό σας συμβούλιο, τον εαυτό σας και το κόμμα σας; Τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες και τις αναφορές της αντιπολίτευσης, τα χρέη της ΝΔ προς τις Τράπεζες ήταν πάνω από 350.000.000 ευρώ, του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη 1.300.000 ευρώ περίπου και το συνολικό χρέος του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν 12.700.000 ευρώ περίπου. Και τίθενται τα εξής ερωτήματα: 

1) Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και το κόμμα της ΝΔ εξυπηρετούν αυτά τα δάνεια; Τα έχουν ρυθμίσει; Αν ναι, με ποιον τρόπο, ποια η μηνιαία δόση που καταβάλλουν και πότε θα αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους;

2) Εάν δεν έχουν ρυθμίσει τις ως άνω δανειακές τους υποχρεώσεις, έχει εκδοθεί κάποια διαταγή πληρωμής εις βάρος τους από τις Τράπεζες; Δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από τα funds στα οποία οι τράπεζες μεταβίβασαν τα κόκκινα δάνεια με απειλές και εκβιασμούς σχετικά με τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος τους; Κινδυνεύει με πλειστηριασμό κάποιο ακίνητό τους, τους έχει επιδοθεί κάποια κατασχετήρια έκθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου