Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το ζητούμενο των εκλογών

Οι σειρήνες του καταστροφικού για τον τόπο δικομματισμού "τα δίνουν όλα" στην προπαγάνδα τους για σταθερές κυβερνήσεις. Όχι στο θυμό, την οργή, το συναίσθημα κραυγάζουν οι κεκράχτες του δικομματισμού. Να πρυτανεύσει η λογική.

Εμείς όμως ψηφίζουμε μαζικά μικρά δημοκρατικά κόμματα. Ψηφίζουμε αριστερά. Ψηφίζουμε ναι στην Ευρώπη με ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία και ισότητα. Λέμε όχι στην διαιώνιση των παλαιοκομματικών πρακτικών των δύο "μεγάλων" κομμάτων. Λέμε ναι στις κοινωνικές αλλαγές, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην απόδοση δικαιοσύνης.

Ζητάμε αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής σε μια προοδευτική δημοκρατική αριστερή κατεύθυνση με τη σύμπηξη ενός λαϊκού μετώπου και μιας συμμαχίας των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων για μια νέα διακυβέρνηση του τόπου. Τα δυο "μεγάλα κόμματα" δοκιμάστηκαν μεταπολιτευτικά και όχι μόνο απέτυχαν παταγωδώς, αλλά κατά κυριολεξία κατέστρεψαν τον τόπο και τους πολίτες αυτής της χώρας λεηλατώντας το δημόσιο κορβανά, υπηρετώντας τη λογική ενός άθλιου κομματικού πελατειακού κράτους.

Ήρθε η ώρα της αριστεράς. Με τη ψήφο μας να υποχρεώσουμε ακόμη κι' αυτούς που δεν θέλουν τη συνεργασία και τη λαϊκή συμμαχία να υπηρετήσουν το λαό μέσα από ένα minimum πρόγραμμα σεβασμού των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των εθνικών συμφερόντων και της διεθνούς θέσης της χώρας. Επτά κυβερνήσεις κατέρρευσαν στην ευρωζώνη. Ήρθε και η σειρά της δικής μας κυβέρνησης.

Ήρθε η σειρά του λαού. STOP στην λιτότητα. ΝΑΙ στην ανάπτυξη. BASTA στα μνημόνια της χρεωκοπίας. ΝΑΙ στην πρόοδο και την ευημερία του λαού. ΟΧΙ στα πλαστά διλήμματα κυβερνησιμότητας των "μεγάλων κομμάτων". ΝΑΙ σε μια νέα κυβέρνηση των λαϊκών δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου.

Για τελευταία φορά πριν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής επισημαίνουμε ότι δεν είναι ακραίες απόψεις για να λοιδορούνται οι φράσεις "πρώτα ο άνθρωπος, μετά οι τράπεζες" και "πάγωμα των χρεών και αναστολή πληρωμών προσωρινά, διότι οι ανθρώπινες ανάγκες είναι πάνω απ' το χρέος". Νισάφι πια με την τρομοκρατία και την πλύση εγκεφάλου. Είναι αδιανόητο οι μή έχοντες νού και κρίση να "πάρουν στο λαιμό τους" κι' εμάς τους υπόλοιπους και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Ψηφίζουμε δημοκρατικά, ψηφίζουμε αριστερά, ψηφίζουμε αντιμνημονιακά. Ψηφίζουμε αριστερά ακόμη μία ή και για πρώτη φορά για επαναδιαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και φροντίδα των αδυνάτων, για ενίσχυση της απασχόλησης, αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Φίλες και φίλοι "μη μασάτε". Μην υποκύψετε στις αθλιότητες της συστημικής βίας, νοθείας και εκβιασμού. Εκφραστείτε ελεύθερα, αναπολήστε το φαύλο παρελθόν κι' αναλογιστείτε το ζοφερό μέλλον. Καλή ψήφο με ελεύθερο φρόνημα και καθαρή συνείδηση.

Domenico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου