Το 356 π.Χ. ένας παράξενος τύπος, ο Ηρόστρατος, πυρπόλησε τον περίφημο ναό της Αρτέμιδας, ένα απ' τα επτά θαύματα της αρχαιότητας, με σκοπό ν' απαθανατιστεί, έστω αρνητικά, αφού δεν μπορούσε θετικά! Ό,τι περιλαμβάνει το ιστολόγιο αυτό αφορά τους συγχρόνους του.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί όχι κι εμείς;

Δεν θα γίνω μονότονος και κουραστικός. Το 2014 ήταν και αυτό, όπως και τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, που οδήγησε έξι στους δέκα συμπολίτες μας στη φτώχεια ή στο όριο της φτώχειας. Ανεργία στα ύψη, νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, δυσβάσταχτοι φόροι, καταπάτηση των ατομικών μας δικαιωμάτων.

Φρούδες ελπίδες από την κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου για ανάπτυξη και διόρθωση των λαθών τους. Άλλη μια πράξη κοροϊδίας από αυτούς που τόσα χρόνια στις πλάτες του λαού πλουτίζουν και ικανοποιούν ατομικά τους συμφέροντα και συμφέροντα των γνωστών-αγνώστων.

Ψυχολογική βία και σωματική βία από την κυβέρνηση για να καταφέρει να μείνει στην εξουσία. Όμως έφτασε η ώρα των εκλογών. Έφτασε η ώρα ,επιτέλους, να τιμωρήσουμε το πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στην άσχημη αυτή κατάσταση. Χωρίς φόβο, χωρίς δεύτερη σκέψη να απαλλαγούμε από τους Βενιζέλους. Ναι, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γεμίζει το μάτι, μπορεί να μην καταφέρει όσα λέει, αλλά για μένα θα είναι νίκη μας να διώξουμε επιτέλους την σαπίλα. Μια πιο φιλολαϊκή πολιτική αναζητάμε, δεν είναι ακατόρθωτο. Μην συμβιβαζόμαστε με αυτά που μας πλασάρουν. Η λιτότητα δεν καρποφόρησε και όλοι το ξέρουν. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα μόνο. Όλος ο ευρωπαικός νότος ζημιώθηκε απο τις πολιτικές αυτές και μια συσπείρωσή του ενάντια στον βορρά θα έχει αποτελέσματα. Είναι ευκαρία τώρα να επιδίωξουμε το κοινό συμφέρον μας και να μην συνεχίσουμε να είμαστε πειραματόζωα και πηγές διάσωσης και κέρδους των γερμανικών τραπεζών και αγορών. Δεν είναι όμως μόνο η πολιτική στην ζωή.

Μέσα απο αυτές τις καταστάσεις που ζούμε μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε το μέτρο, μαθαίνουμε την αλληλεγγύη στον διπλανό μας, την οικονομία, τον περιορισμό της σπατάλης. Είναι ευκαρία να αναζητήσουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους πραγματικά, ποιοτικές στιγμές στην ζωή μας και όχι συνήθειες που δεν είχαν κανένα νόημα στην ζωή μας. Για να βγούμε απο το αδιέξοδο αυτό όμως πρέπει και εμείς να γίνουμε καλυτέροι. Πρέπει εμείς, ο καθένας ατομικά, να βελτιωθεί. Μέσα απο την παιδεία και την αλλαγή νοοτροπίας θα γίνει αυτή η αλλαγή.

Ας μην είμαστε αδιάφοροι για το μέλλον μας, ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούμε. Πρώτα να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του ευατού μας και μέσα από αυτό την αλλαγή της κοινωνίας προς το καλύτερο. Το 2015 ας είναι η αρχή. Ολα γίνονται, όλα αλλάζουν. Γιατί όχι και εμέις; Καλή χρονιά με υγεία και χάρα σε όλους!

Οιωνός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου